Nuorten keskus
Oikopolkuja nuorten keskuksen toimintoihin


Uutisia

Uutisia

23.12.2016: Saappaan perinteinen uudenvuodenpäivystys 31.12.
Palveluoperaatio Saapas päivystää perinteisesti uudenvuodenaattona eri puolilla Suomea.
Lue lisää...

19.12.2016: Nuorten kirkko ry:n uusi toimisto 2.1.2017 alkaen Lauttasaaressa
Seurakuntien Lapsityön Keskus, PTK - poikien ja tyttöjen keskus ja Nuorten Keskus toimivat 1.1.2017 alkaen yhtenä järjestönä, Nuori Kirkko ry:nä. Nykyisen Nuorten Keskuksen henkilökunnan toimitilat muuttavat joulukuun viimeisellä viikolla Kruununhaasta Lauttasaareen.
Lue lisää...

01.12.2016: Kolme ev.lut. kirkon palvelujärjestöä yhdistyi
Kolme juuriltaan noin 100-vuotiasta ev.lut. kirkon palvelujärjestöä sulautui Nuori kirkko ry:ksi, kun Seurakuntien Lapsityön Keskus, PTK - poikien ja tyttöjen keskus ja Nuorten Keskus päättivät parin vuoden valmistelujen jälkeen yhdistymisestä 1.12.2016 pidetyissä ylimääräisissä järjestökokouksissaan Helsingissä. Kaikkien kokousten päätökset olivat yksimielisiä. Yhdistymisellä haetaan ajanmukaista tapaa tukea ja kehittää seurakuntien varhaiskasvatusta, toimintaa kouluikäisten tyttöjen ja poikien sekä nuorten parissa. Järjestön toiminta kattaa koko kasvun kaaren, 0–29-vuotiaat.
Lue lisää...

18.11.2016: Jeesus-juttuja on kiva pohtia nykyajan keinoin
Rippikoulun opetukseen ja muuhun toimintaan tulee uutta virtaa, kun nuorten puhelimet ja helppokäyttöiset verkkopalvelut otetaan mielekkäästi käyttöön. Yli 200 rippikouluohjaajaa on vahvistanut sähköisten työskentelytapojen taitojaan Pilvipedagogiikkaa rippikouluun -koulutuksissa kuluneen vuoden aikana.
Lue lisää...

14.11.2016: Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään tällä viikolla
Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään tällä viikolla ja Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. Lapsen oikeuksien sopimus on ihmisoikeussopimus, jolla edistetään ja turvataan lasten hyvinvointia. Sopimus täyttää tänä vuonna Suomessa jo 25 vuotta. Lapsi- ja perhejärjestöt yhdessä lapsiasiavaltuutetun kanssa kannustavat kaikkia mukaan liputtamaan lapsen oikeuksien puolesta.
Lue lisää...

10.11.2016: Nuorten ääni kuuluviin - 9,5 Teesiä!
Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVI työstää reformaation juhlavuoden kunniaksi “9,5 Teesiä”-julkilausuman. Teeseissä otetaan kantaa siihen, millaiselta kirkon tulisi tulevaisuudessa näyttää. Teesit koostetaan nyt käynnissä olevan kyselyn vastauksista ja julkaistaan vuonna 2017. Kysely on suunnattu 16-29- vuotiaille Suomen ev.lut. kirkon konfirmoiduille jäsenille ja on avoinna marraskuun ajan.
Lue lisää...

31.10.2016: Haemme rippikoulun opettajia Nuorten Keskuksen kansainvälisiin rippikouluihin 2017
Haemme opettajia kansainvälisten rippikoulujen leirijaksoille KV66 18.-27.7.2017 ja KV67 28.7.-6.8.2017 Etsimme opettajatiimeihin - kirkon nuorisotyön tai teologian opiskelijoita - muusikkoja (musiikkikasvatuksen/ kirkkomusiikin opiskelijoita)
Lue lisää...

21.10.2016: Nuorten Keskuksen ylimääräinen yhdistyksenkokous to 1.12.2016
Nuorten Keskuksen hallitus kutsuu koolle ylimääräisen yhdistyksen kokouksen torstaina 1.12.2016 klo 13 Helsingin seurakuntien taloon, Engel – saliin (os. Kolmas linja 22, Helsinki). Kokouksessa asialistalla toinen käsittely Suomen Ev.-lut Seurakuntien Lapsityön Keskus ry:n, Suomen Poikien ja Tyttöjen Keskus ry:n ja Nuorten Keskus ry:n yhdistymisestä, Nuorten Keskuksen toiminnan sekä varojen ja velkojen siirtämisestä syntyvälle Nuori kirkko ry:lle vuoden 2016 loppuun mennessä. Tervetuloa vaikuttamaan!
Lue lisää...

13.10.2016: Nuorisotyön viikon teemana yhdenvertaisuus
Nuorisotyön viikkoa vietetään kolmatta kertaa 10.-16.10. Kampanjan teemana on tänä vuonna yhdenvertaisuus. Viikkoon liittyy muun muassa sosiaalisessa mediassa toteutettava #HupparikansanPuolella -haastekampanja, jonka tavoitteena on tuoda esille nuorten moninaisuus ja sen huomioiminen nuorisotyössä ja -toiminnassa.
Lue lisää...

13.10.2016: Suomen eteläisin moottoripaja avasi ovensa Pyhtäällä
Pyhtään Kumppanuustalo Olkkarin alakerrassa toimivan Moottoripajan avajaistapahtuma kokosi lokakuiseen syysiltaan kolmisenkymmentä osallistujaa. Kaksipyöräisten pörinä kuului jo kaukaa kun nuoriso huristeli mopoletkassa paikalle tutustumaan tilaan ja ohjaajiin. Taisivat ensimmäiset jo keretä mopojakin rassaamaan illan aikana kahvittelun ja makkaran syönnin ohessa
Lue lisää...

28.09.2016: Syysrälläkkä kokosi moottoripajanuoret Hyvinkäälle
Kirpeä syysilma siivitti perinteeksi muodostunutta moottoripajojen Syysrälläkkä-ajotapahtumaa Hyvinkäällä 24.9.2016.  Lähes 80 moottoripajanuorta kokoontui testaamaan taitojaan mopoendurancessa, autolla ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös kartingilla. Karting-ajot saatiin järjestymään ensimmäistä kertaa, kun Lahden paja tarjosi toista mikroautoaan lainaksi tapahtumaan. Moottoripajanuorten tapahtumissa yhteisöllisyys on suuressa roolissa. Syysrälläkässä korjattiin yhdessä Kalajoen pajan hajonnutta mopoa paikkakuntarajat ylittäen. Tapahtumassa oli mukana nuoria aina Sodankylästä asti.
Lue lisää...

22.09.2016: Nuorisodiakonian kysymyksiä pohtimassa
Diakonia Ammattikorkeakoulun uuden Kalasataman kampuksen tiloissa riitti puheensorinaa 14.9. kun paikalle oli kokoontunut muun muassa nuorisotyöntekijöitä, tutkijoita sekä Diak:n kansainvälisen linjan opiskelijoita pohtimaan nuorisodiakonian kysymyksiä, haasteita sekä tulevaisuutta.
Lue lisää...

14.09.2016: Mopomiitti Lempäälän Ideaparkissa
Moottoripaja-hanke ja Lempäälän kaupunki järjestivät yhteistyössä Lempäälän ensimmäisen organisoidun mopomiitin 10.9. Mopomiitti alkoi komeasti poliisin johdattamalla letka-ajolla Sääksjärveltä Ideaparkille. Tapahtumassa oli mahdollista päästä ihastelemaan Street Racers varikkorekkaa ja sen kalustoa, kokeilla CAP-Autokoulun järjestämää taitoajoa, yrittää Moottoripaja-hankkeen kännilaseilla haasteelliseksi muuttuvaa potkulautarataa sekä mahdollisuus kokeilla stunttitemppuja suljetulla ajoradalla. Tapahtuman kruunasi StreetRacen vauhdikas esitys ja SiuroPosseJumalauta -stunttiryhmän taidokas temppuilu. Tapahtuma keräsi 250 kävijää.
Lue lisää...

06.09.2016: Esteetön pyhiinvaellusreitti palkittiin Kirkon ympäristökasvatuspalkinnolla
Partaharjun toimintakeskus ja sen pyhiinvaelluspolku ja esteetön luontopolku saivat Kirkkohallituksen vuoden 2016 ympäristökasvatuspalkinnon. Palkinnon jakoi piispa Seppo Häkkinen Kirkon ympäristöpäivillä Mikkelissä 6.9.2016.
Lue lisää...

02.09.2016: Moottoripajatoiminta esillä Santahaminan varuskunnassa Liikunnan ilon -tapahtumassa.
Santahaminassa palveleville varusmiehille järjestetty Liikunnan ilo -tapahtuma kokosi nelisen sataa osallistujaa aurinkoisen Santahaminan kentälle syyskuun alussa. Moottoripajan pisteellä perehdyttiin liikenneturvallisuus- ja asenne- ja päihdekasvatukseen, "kännilasi"-radalla potkulaudoilla esteitä pujotellen, liikenneturvallisuutta oppien ja koordinaatiotehtävää kokeillen.
Lue lisää...

01.09.2016: Seinäjoen seurakunnan nuoret matkalla Unkarissa
Heinäkuussa ryhmä Seinäjoen seurakunnan nuoria matkasi kohti Unkaria. 27 henkilön yhteinen matka alkoi yön hämärissä kohti Helsinki-Vantaata ja siitä eteenpäin kohti Unkaria ja Seinäjoen ystävyysseurakuntaa, Sopronia. Vastaavia matkoja on jo takana muutama, joten lentokentällä oli vastassa useita tuttuja kasvoja.
Lue lisää...

20.08.2016: Osaamista, iloa ja innostumista Nuorten Keskuksen koulutuksista
Vuoden 2017 koulutuskalenteri on julkaistu! Tule Nuorten Keskuksen koulutuksiin vahvistamaan osaamistasi sekä hakemaan iloa ja innostumista työhösi. Koulutuskalenterista löydät kattavan tarjontamme vuodelle 2017. Uutuuskoulutuksessamme Kertomusten kautta - Raamattu nuorisotyössä opitaan innostavia ja uusia työtapoja Raamatun käyttämiseen nuorten kanssa. Kertomuksellinen lähestymistapa tekee tilaa erilaisille tulkintatavoille sekä nuoren elämän omille kysymyksille ja tarinoille. Katso lisää esitteestämme!
Lue lisää...

12.08.2016: Yhden hinnalla 2017 suunnitteluleiri 7.-9.10.2016 Tampereella
Tule mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan Yhden hinnalla - tapahtumaa 2017. Tapahtuman valmistelut aloitetaan viikonloppuleirillä Julkujärven leirikeskuksessa Tampereella 7.-9.10.2016 (yhteiskuljetus Tampereen keskustasta), paikalla nuoria ja työntekijöitä eri puolilta Suomea. Viikonlopun hinta 20 €.
Lue lisää...

11.08.2016: Moottoripaja leireili Kajaanissa
Elokuun alkajaisiksi Kajaanissa leireiltiin moottoripajan hengessä. Joutenlammen kurssikeskukseen tiistaista torstaihin saakka kestäneellä leirillä oli mukana kymmenkunta moottoripajatoiminnassa olevaa nuorta. Leiripäiviin oli suunniteltu paintballia, saunomista ja uimista sekä tietenkin ajoharjoittelua. Leirin ajoharjoittelun mahdollisti paikallinen Lions Club Kajaani Linna.
Lue lisää...

02.08.2016: Isoskoulutus Partaharjulla 2016-2017
Lähetä nuoresi Nuorten Keskuksen isoskoulutukseen Partaharjulle 7.-9.10.2016 ja 17.-19.3.2017 viikonloppuleireille sekä tekemään etätehtäviä leirien välillä. Nuorten Keskuksen isoskoulutukseen voivat osallistua kaikki rippikoulun käyneet nuoret seurakunnasta riippumatta.
Lue lisää...

13.07.2016: Ripari tuo kulttuurit yhteen - kansainväliset rippikoulut käynnistyvät Partaharjulla
Kansainväliset rippikoululeirit keräävät ulkosuomalaisia nuoria Pieksämäelle. Nuorten Keskus järjestää kesällä 2016 Partaharjun toimintakeskuksessa kaksi kansainvälistä rippileiriä. Kansainvälisen rippileirin ohjelma ei tavallisesta leiristä poikkea, vaan kulttuuri on luonteva osa nuorten vuorovaikutusta. Nuorten Keskuksen kansainvälisissä rippikouluissa rippikoululaisia on 70, joista enemmistö on ulkosuomalaisia, joilla yleensä yksi tai molemmat vanhemmista on suomalainen. Kaukaisimmat nuoret saapuuvat rippikoululeirille muun muassa Kiinasta, Hong Kongista, Australiasta ja USA:sta.
Lue lisää...

30.06.2016: Nuorten Keskuksen koulutuskalenteri vuodelle 2017 julkaistu!
Vuoden 2017 koulutuskalenteri on julkaistu! Tule Nuorten Keskuksen koulutuksiin vahvistamaan osaamistasi sekä hakemaan iloa ja innostumista työhösi. Koulutuskalenterista löydät kattavan tarjontamme vuodelle 2017. Uutuuskoulutuksessamme Kertomusten kautta - Raamattu nuorisotyössä opitaan innostavia ja uusia työtapoja Raamatun käyttämiseen nuorten kanssa
Lue lisää...

27.06.2016: Saapas päivystää nyt myös Youtubessa
NettiSaapas-toiminta on käynnistynyt Suomi24-keskustelukanavalla, vuoden 2016 aikana on siirrytty pilotoimaan työmenetelmää myös Youtubessa. Digitaalinen nuorisotyö on oleellinen osa nykyistä työtapaa, mikä tarkoittaa esimerkiksi Saappaan kohdalla sitä, että jalkaudutaan sinne, missä nuoret liikkuvat - niin verkossa, kadulla kuin festareilla.
Lue lisää...

20.06.2016: Moottoripajahanke tarjoaa onnistumisen kokemuksia ja luottamusta
Moottoripajatoiminta on Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien ja yhteistyötahojen harjoittamaa diakonia- ja kasvatustyötä, jota tehdään erityisesti kaikkein heikoimmassa olevien lasten ja nuorten parissa. Moottoripaja-hankkeen tavoitteena on vahvan sosiaalisen tuen antaminen nuorille, jotka ovat vaarassa jäädä työ- ja koulutuspalvelujen ulkopuolelle. Kohderyhmän nuoret kaipaavat vahvempaa tukea kuin heille on tällä hetkellä mahdollista tarjota. Nuoret toimivat moottoripajoilla, joissa on saatavilla moniammatillista tukea ja ohjausta ja jossa he saavat myös työkokemusta.
Lue lisää...

16.06.2016: Sähköä rippikouluun
Nuorten älypuhelimet yhdessä verkon mahdollisuuksien kanssa avaavat uusia väyliä oppimiseen rippikoulussa. Ilmaisten, nettiselaimen kautta käytettävien palveluiden kautta nuoret pääsevät vaikkapa äänestämään elämässä tärkeistä arvoista tai kokoamaan sanapilveä armoon liittyvistä sanoista. Äänestystulokset tai sanapilvi ovat saman tien käytettävissä ryhmän keskustelun virittäjänä. Palvelujen kautta voidaan myös koota yhteen esimerkiksi nuorten ottamia kuvia luomakunnasta tai pyhästä.
Lue lisää...

03.06.2016: Saappaan vapaaehtoiset mukana koulujen päättäjäisviikonloppuna eri puolilla Suomea
Palveluoperaatio Saapas pyrkii olemaan siellä missä nuoretkin ovat. Saapas päivystää koulujenpäätösviikonloppuna Jyväskylässä, Hämeenlinnassa, Hattulassa, Helsingissä, Espoossa, Ylivieskassa, Nivalassa, Haapajärvellä, Nurmijärvellä, Järvenpäässä, Tuusulassa, Keravalla, Kajaanissa ja Vaasassa. Lisäksi Aurinkorannikon Saappaan Saapas-kahvila Espanjassa päivystää lauantaina.
Lue lisää...

31.05.2016: Nuoret: Kirkon tulevaisuus näyttää hyvältä, kun vain teemme yhdessä
Some, yhteisöllisyys ja ennakkoluulojen murtaminen. Nämä aiheet puhututtivat 15-17-vuotiaita nuorten tulevaisuusseminaarissa Kirkko2020:ssa. Seminaari järjestettiin jo kahdeksatta kertaa, tänä vuonna Tampereella osana Yhden hinnalla -tapahtumaa. Seminaari kokosi noin 60 nuorta ympäri Suomea keskustelemaan kirkon roolista ja tulevaisuudesta. Ideoita ja ajatuksia jaettiin viidessä eri työryhmässä, joiden aiheet käsittelivät kirkkoa eri rooleissa, mm. rauhoittumispaikkana ja avunantajana sekä kirkon jäsenyyden merkitystä nuorille.
Lue lisää...

30.05.2016: Nuorten Keskus etsii Moottoripaja-hankeelle Häme/ Pirkanmaan-aluetyöntekijää
Aluetyöntekijä vastaa oman alueensa toiminnan sisällöllisestä ja alueellisesta kehittämisestä, paikallisten Moottoripaja -toimijoiden tukemisesta, yhteistyön laajentamisesta, arviointitiedon hankinnasta ja toimintamallin kehittämisestä projektipäällikön kanssa sekä paikallisen sovellutusten tuottamisesta ja rahoitusmallin luomisesta paikallisille moottoripajoille. Tehtäviin haetaan soveltuvan koulutuksen omaava henkilöä, joka hallitsee projektityötä ja omaa kokemusta syrjäytymisvaarassa olevien nuorten kanssa työskentelystä ja verkostoitumisesta ja jolla on hyvät vuorovaikutustaidot. Aluetyöntekijän toimi on kokopäiväinen ja määräaikainen äitiysloman sijaisuus ajalla 15.8.2016-30.6.2017. Aloitusajankohta on sovittavissa. Työsuhde on sidoksissa RAY-rahoitukseen. Aluetyöntekijän toimipaikka on Tampere. Tiedustelut 3.6.2016 mennessä hankkeen projektipäällikkö Veijo Kiviluoma puh.044 7437000
Lue lisää...

27.05.2016: Poikien Keskuksen pitkäaikainen toiminnanjohtaja Pentti Tapio kuollut
Poikien Keskuksen pitkäaikainen toiminnanjohtaja ja Partaharjun leirikylän perustaja, opetusneuvos Pentti Tapio kuoli 26.5.2016 kotonaan. Pentti Tapio toimi Nuorten Keskuksen pääsihteerinä vuosin 1970-1975 ja 1979-1980. Nuorten Keskus muistaa lämmöllä Pentti Tapion pitkää ja merkittävää työuraa seurakuntien varhaisnuorisotyössä.
Lue lisää...

» Arkisto