Nuorten keskus
Toimintaa
Oikopolkuja nuorten keskuksen toimintoihin


Toimintaa    Moottoripaja

 

MOOTTORIPAJA 

Moottoripaja-hankkeen tavoitteena on vahvan sosiaalisen tuen antaminen nuorille, jotka ovat vaarassa jäädä työ- ja koulutuspalvelujen ulkopuolelle. Kohderyhmän nuoret kaipaavat vahvempaa tukea kuin heille on tällä hetkellä mahdollista tarjota. Nuoret toimivat moottoripajoilla, joissa on saatavilla moniammatillista tukea ja ohjausta ja jossa he saavat myös työkokemusta.

Bensa ja moottoriöljy ovat osa nuorten miesten elämää. Vaihdelaatikon irrotus ja asennus ovat elämänhallinnan opetusmateriaalia. Rasvamontussa tulevaisuuden pohdinta ja elämän todellisuus ovat ihmisen kokoisia. Luottamus syntyy onnistumisen kokemuksen kautta.

Moottoripajatoiminnan ydin on nuorten miesten ja naisten tukeminen toiminnallisin keinoin. Moottoripajaan tullaan kaverien kautta, kouluyhteistyön, työvoimahallinnon, seurakuntadiakonian tai sosiaalitoimen yhteistyön kautta. Pajalle ei ole kynnystä ja ovi on iso. Moottoripaja-hanke tekee yhteistyötä yritysten kanssa. Moottoripaja ei ole loppusijoituspaikka vaan uuden alku.

Projektin valtakunnalliset yhteistyötahot:

AKK-Motorsport ry
Suomen Moottoriliitto ry
Kirkkohallituksen kasvatus- ja perhetyöyksikkö
Nuorten Akatemia
YMCA Finland – Suomen NMKY:n Liitto
Nuorten Palvelu ry
Suomen Moottoripyörämuseo
Paikallisia yhteistyökumppaneita ovat hankkeen toimintamallien käynnistämiseen sitoutuvat paikalliset järjestöt ja seurakunnat pilottipaikkakunnilla. Hanke on käynnistynyt kesällä 2014.

 

Moottoripajahankkeen parissa Nuorten Keskuksella työskentelevät:

Projektipäällikkö Veijo Kiviluoma, 044 - 743 7000
Häme/Pirkanmaa -aluetyöntekijä Kaisla Jousimo, 044 - 712 9207
Kainuu/Pohjois-Savo -aluetyöntekijä Sanna Nygård, 044 - 762 6501
Kaakkois-Suomi -aluetyöntekijä Anne Heilala, 044 - 792 2629

Tavoitat työntekijät sähköpostitse etunimi.sukunimi@nuortenkeskus.fi.

 

Moottoripaja sosiaalisessa mediassa 

Moottoripaja-hanke viestii Facebookissa ja Twitterissä sekä Instagramissa. Tägää omat viestisi toiminnasta tunnisteilla #moottoripaja, #moottoripajatoiminta. Moottoripajatoiminnasta kuvatut esittelyvideot ovat käytettävissä Youtube-kanavalla.

 

Moottoripaja t-paitojen ja huppareiden tilaaminen

Moottoripaja t-paitojen ja huppareiden tilaaminen onnistuu oheisen tilauslomakkeen kautta. Hupparin hinta on 32€ ja t-paidan 20€. Hinta sisältää moottoripaja-logolla painetun paidan, alv:n ja toimituskulut.