Nuorten keskus
Toimintaa
Oikopolkuja nuorten keskuksen toimintoihin


Toimintaa    Leirikeskus Pöyhölä

LEIRIKESKUS PÖYHÖLÄ MYYTY RUOKAMAJAKKA OY:LLE

Keuruulla sijaitseva leirikeskus Pöyhölä on siirtynyt 31.3.2015 allekirjoitetulla sopimuksella Nuorten Keskukselta Ruokamajakka Oy:lle.

Rantakartano Pöyhölän uusille internetsivuille pääset alla olevasta linkistä.

www.rantakartanopoyhola.fi  

Leirikeskus Pöyhölä toimi vuodet 1928-2013 Nuorten Keskuksen leiri- ja kurssikeskuksena. Järjestön toiminta Pöyhölässä päättyi elokuussa 2013 ja nuorten leiritoiminta siirtyi Pieksämäelle Partaharjun leirikylään. Syynä päätökseen luopua Pöyhölästä oli leirikeskuksen peruskorjaustarve, johon järjestö ei löytänyt ulkopuolista rahoitusta. Leirikeskus laitettiin myyntiin toukokuussa 2013.

Pöyhölän uuden omistajan, perheyritys Ruokamajakka Oy:n, takaa löytyy multialainen yrittäjäpariskunta Sanna ja Paulus Salo. Aikaisemmin mm. ravintolatoimenpäällikkönä toiminut, syntyperäinen keuruulainen Paulus Salo on aikanaan käynyt rippikoulunsa Nuorten Keskuksen leirillä Pöyhölässä ja toiminut pienen aikaa myös Pöyhölän kesäisäntänä. Kyseessä on Pauluksen osalta siis tavallaan paluu "nuoruuden maisemiin ja tehtäviin". Kun Sannan työ- ja koulutustausta on myös vahvasti ruoan valmistuksessa sekä asiakaspalvelussa ja perheen viidestä lapsesta useampi on kovasti kiinnostunut ruoanlaitosta, löytyy koko perheelle mieluisaa tekemistä Pöyhölässä.

"Yrityksemme tarkoitus on jatkaa Pöyhölän perinteitä elämän merkityksellisten tapahtumien luonnonkauniina ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaana pitopaikkana.  Tervetulleita ovat kaikki läheltä ja kaukaa, tuotevalikoimaa rakennamme asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Häät, syntymäpäivät, hautajaiset, kulttuuritapahtumat, rippikoululeirit, partioleirit, leirikoulut, kurssit, koulutukset ja liikuntatapahtumat -näistä on tarkoitus yhdessä entisten ja uusien asiakkaiden kanssa tehdä Pöyhölä jatkossakin tunnetuksi", kertoo Paulus Salo.  

"Jos jonkun asian haluamme nostaa hienon miljöön ohella Pöyhölän valttikortiksi, niin se on ehdottomasti itse Pöyhölän keittiössä tehty hyvä ruoka", Paulus Salo kertoo perheyrityksensä suunnitelmista.  "Alussa joudumme varmasti hieman sovittelemaan eri rakennusten remonttitarpeita ja asiakastoiveita yhteen. Tavoitteenamme on kuitenkin saada peruskorjausten ja kunnostusten kautta entistä paremmin kaikkia asiakasryhmiä palveleva kokonaisuus.  Tilathan ovat lähtökohtaisesti tarkoitukseensa loistavat, esimerkiksi 100 hengen häät voidaan hoitaa vihkimisestä lähtien päärakennus Pappilan 700 neliön tiloissa. Ja harvassa hääpaikassa on 125 neliön rantasaunatiloja tai isoa erillistä tupaa tansseja varten. Toisaalta vaikkapa rippi-, ja leirikoululaisille pystymme tarjoamaan edullista täyshoitoa ryhmämajoituksella", Salo jatkaa.

Nuorten Keskuksen pääsihteeri Eija Kallinen toteaa: "Nuorten Keskukselle päätös luopua Pöyhölästä oli iso. Kahdeksankymmentäviisi vuotta Pöyhölä palveli eri puolilta maailmaa ja maatamme tulleiden nuorten kohtaamispaikkana. Meille kaikille "pöyhölisteille" paikka on edelleen erityinen."

"Siirtyessään Pöyhölän omistajiksi Sanna ja Paulus Salo saavat vastuulleen kymmenille tuhansille nuorille rakkaaksi tulleen paikan", jatkaa pääsihteeri Kallinen. "Tiedän, että Pöyhölän ovi on edelleen avoinna meille entisille ja toivottavasti myös lukuisille tuleville pöyhölisteille."

"Pöyhölän ostopäätökseen vaikutti myös ilman muuta se, että pystyimme omalta osaltamme auttamaan Nuorten Keskusta ja tavallaan osallistumaan kiinteistön ostolla myös hienon nuorisotyön jatkumiseen, koska Pöyhölän kiinteistöstä saatavat varat jäävät Nuorten Keskuksessa nuorisotyöhön", Paulus Salo perustelee Ruokamajakka Oy:n ostopäätöstä. "Toivottavasti saamme vielä myös Nuorten Keskuksen leirejä tulevaisuudessa järjestettäväksemme"

Lisätietoja:

Eija Kallinen
Nuorten Keskus ry:n pääsihteeri
puh. 0400 105073
eija.kallinen(a)nuortenkeskus.fi

Paulus Salo
Ruokamajakka Oy
puh. 050 4009819
paulus.salo(a)saunalahti.fi